Hae tästä blogista

1. helmikuuta 2017

Tammikuun ruokaohjeita

Viikon ruokalistan suunnittelut ovat pitäneet kutinsa ja kaikenlaista on ollut tarjolla. Yhdelle viikolle sattui osumaan parikin kasvisruokaa jota lapset (miksi mä kirjoitan lapsista, ne on nuoria jo!) eivät sitten oikein syöneet. En ole kyllä Varma tai en muista enää mitä he söivät päivälliseksi loppujen lopuksi mutta mulle nämä maistuivat,

Jos satutte etsimään täältä ateriavinkkejä niin tässä olisi pari ehdotusta.

Linssi-pastavuoka (nuorten mielestä ei-jatkoon vaikka olisi helppo ja halpa)

300g pasta
(1 sipuli, meillä ei käytetä ollenkaan)
2 valkosipulinkynttä
2 dl punaisia linssejä
(4 öljyyn säilöttyä artisokan sydäntä) (kirj. huom: en ole eläissäni näitä syönyt tai ostanut, en vaivautunut kaupasta edes etsimään kun tiedän etteivät olisi maistuneet lapsi nuorille kuitenkaan)
500g tomaattimurskaa
kasvisliemikuutio
1 tl basilikaa
mustapippuria
juustoraastetta (mozzarella esim.)

Pilko sipulit, kuullota ne rasvassa. Lisää tomaattimurska ja huuhdotut linssit, liemikuutio, artisokka ja basilika.
Lisää 2-3 dl vettä, keitä kunnes haihtunut ja linssit pehmenneet. Lisää pippuri.
Keitä pasta.
Voitele uunivuoka, lado siihen pasta ja kastike ja ripottele juustoraaste päälle.

15 min / 200C

Punajuurikiusaus

(tätä ei nuoriso edes maistanut, mina lopulta söin KOKO vuoallisen parissa päivässä. Oli vaan niin hyvää.)

500g punajuurta
500g perunaa (esim. rosamunda)
1 sipuli (en käyttänyt)
1 omena (jäi käyttämättä)
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl timjamia
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
2 rkl margariinia
2 rkl korppujauhoa

Kuori ja suikaloi punajuuret ja perunat (käytin ihan vaan kuorimaveistä ja veistä). Kuori ja suikaloi sipuli ja omena. Kuullota sipulit ja omena öljyssä. Lisää pannulle punajuuri- ja perunasuikaleet. Ana kasvisten hetken aikaa paistua (en muuten enää osta pakasteperunaa). Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla (vaikka pakasteperunasuikaleita saa ILMAN sipulia)
Nostakasvisuikaleet voideltuihin pieniin uunivuokiin tai yhteen isompaan uunivuokaan (mulla iso). Sekoita kerma ja maito ja kaada seos kasvisten päälle.
Asettele pinnalle muutama nokare margariinia ja ripottele päälle korppujauhoja.

Paista kiusausta 175C uunissa n. 45 minuutista tuntiin vuokien koosta riippuen.

Ja sitten aivan huippu kaalilaatikonohje löytyy Valion sivuilta. Toki, siinä on kermaa ja maitoa, mutta niin hyvää...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat